duminică, 5 decembrie 2010

Te Deum de Ziua Naţională a României

       Cu ocazia Zilei Naţionale a României, în toate bisericile Patriarhiei Române s-a oficiat slujba de Te Deum în cinstea înaintaşilor noştri şi spre folosul sufletesc al românilor de pretutindeni.
       Pe 1 decembrie2010, în jurul orei 9,30, biserica noastră a răsunat de rugăciunile preoţilor slujitori, care au oficiat slujba rânduită în prezenţa unui neaşteptat de mare număr de credincioşi, având în vedere faptul că Te Deum-ul cu ocazia Zilei naţionale a României este o slujbă introdusă de curând în programul liturgic al parohiilor.
       În cuvântul de învăţătură rostit credincioşilor la sfârşitul slujbei, PC Pr Badea Gabriel a explicat semnificaţia slujbei ce tocmai se încheiase şi a subliniat faptul că neamul românesc a dăinuit de-a lungul veacurilor datorită cultivării virtuţii unităţii, după modelul Mântuitorului Hristos care a învăţat ca "toţi să fie una".
       Unirea ne face să rămânem închegat ca popor, mai ales acum când forte mulţi dintre fraţii români pribegesc prin alte ţări pentu a câştiga pâinea cea de toate zilele, şi tot unirea ne ajută să trecem cu mai puţină greutate peste vitregiile vremii, din ce în ce mai apăsătoare.
       În finalul cuvântului său, sfinţia sa i-a îndemnat pe credincioşii prezenţi să-şi cinstească neîncetat eroii şi să ceară bunului Dumnezeu prin rugăciuni sincere să ocrotească pământul ţării noastre de uneltirilor văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi, ca toţi românii să rămână un singur trup, spre slava Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, Treimea cea nedespărţită. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu