luni, 27 decembrie 2010

Praznicul Naşterii Domnului 2010

       Fiecare creştin cu dragoste de Dumnezeu şi-a pregătit ieslea sufletului şi a alergat spre peştera bisericii să-l primească aşa cum se cuvine pe Pruncul Sfânt ce s-a născut pentru mântuirea lumii.
       Spiritul sărbătorii a adunat în sfântul locaş mulţime de persoane, dornice să înceapă şirul sărbătorilor de iarnă cu Sfânta Liturghie din ziua de Crăciun. Cei care s-au pregătit în mod deosebit pentru acest eveniment sfânt prin post şi spovedanie s-au învrednicit să primească Trupul şi Sângele Domnului, făcându-se gazdă primitoare pentru Pruncul Iisus Cel ce ridică păcatele lumii.
       După încheierea slujbei, PC Pr Hertz Daniel a dat citire Pastoralei la Naşterea Domnului, trimisă de PS Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, tuturor fiilor duhovniceşti ai Prea Sfinţiei Sale de pe întreg cuprinsul eparhiei.
       Cum nu se putea Crăciun fără colindători, credincioşii prezenţi la slujbă au avut bucuria să asculte un buchet de colinde tradiţionale interpretate de grupul de tineri colindători ai satului nostru.
       Din marea familie a bisericii, fiecare s-a întors în mica familie de acasă, purtând în suflet bucuria întâlnirii cu Pruncul născut în ieslea din Betleem şi răspândind această bucurie tuturor celor care îi aşteptau acasă.


      Cel ce în peşteră S-a născut şi în iesle S-a culcat pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire, Hristos adevăratul Dumnezeul nostru, să ne miluiască şi să ne mântuiască pe noi. Amin!

Un comentariu:

  1. am fost şi eu acolo şi pot confirma că a fost minunat. pentru mine, cel puţin deocamdată, sărbătorile de crăciun nu se pot concepe fără întoarcerea la biserica din sat!

    RăspundețiȘtergere