luni, 27 ianuarie 2014

Două dintre profețiile Sfântului Serafim de Virița


Sfantul Serafim de Virița, praznuit de Biserica Ortodoxa in ziua de 21 martie, s-a nascut in anul 1865, intr-o localitate din regiunea Iaroslav si a trecut la cele vesnice in 1949, la varsta de 84 de ani. După îndelungi prigoane suferite din cauza regimului bolșevic și nenumărate arestări, sfântul se stabilește în Virița, o localitate aflata la numai 60 de kilometri distanta de Sankt Petersburg, unde își va duce nevoințele până la sfârșitul vieții. Acest sfant cuvios a ajuns cunoscut in toata lumea mai ales pentru darul inainte-cunoasterii si pentru profetiile sale, implinite la multi ani dupa moartea sa. Iată două dintre aceste profeții.

 
Prigoana asupra Bisericii

”Va veni vremea când nu persecuțiile, ci banii și bunătățile acestei lumi vor înstrăina pe oameni de Dumnezeu. Și se vor pierde mult mai multe suflete decât pe vremea prigoanelor. Pe de o parte se vor polei cupolele cu aur și se vor pune cruci pe ele, iar pe de altă parte va domni minciuna și răutatea. Biserica cea adevărată va fi mereu urmărită (prigonită). Cei care doresc să se mântuiască trebuie să treacă prin boli și prin necazuri. Modul în care se vor arăta persecuțiile va fi unul foarte viclean și va fi dificil ca cineva să le prevadă. Înfricoșător va fi timpul acela, îmi pare rău de cei care vor trăi atunci.”

 
Credința tinerilor

”Va veni timpul când corupția și desfrâul în rândul tinerilor va ajunge la punctul cel mai grav. Fecioria nu va mai fi prețuită aproape deloc. Păcatele vor lua amploare, iar tinerii vor crede că tot ce satisface dorințele lor este permis si necesar pentru viața lor.  Dar Dumnezeu îi va chema pe aceștia iar ei vor înțelege că nu este folositor să continue o astfel de viață și în alte moduri se vor îndrepta către Dumnezeu. În mulți va înflori dorința unei vieți ascetice. Cei care mai înainte erau păcătoși și bețivi vor umple bisericile și vor simți o mare sete de viață duhovnicească. Mulți vor deveni călugări. Se vor deschide mănăstirile, iar bisericile se vor umple de credincioși. Faptul că astăzi trăiesc o viață păcătoasă, îi va conduce la pocăință profundă.”

Sfântul Serafim de Virița, viața, minunile și profețiile, Editura ”Stupul ortodox”, Tesalonic

Un comentariu:

  1. Intr-adevar se implinesc aceste profetii in zilele noastre. Si eu zic ca cea de-a doua prin inplinirea ei va duce in timp la neimplinirea celei dintai. adica prin asceza tinerilor si prin exemplul pe care ei il vor da, cei care s-au indepartat de Biserica se vor intoarce si se vor pocai si ei. Cel putin asa imi doresc...

    RăspundețiȘtergere