marți, 5 iunie 2012

Înmormântarea Părintelui Profesor Ştefan Sandu

      Luni 4 iunie 2012, de sărbătoarea Sfintei Treimi, la biserica din satul Schitu, judeţul Giurgiu a avut loc slujba de înmormântare a Părintelui Profesor Universitar Doctor Ştefan SANDU. Ceremonia a fost oficiată de un impresionant sobor de preoţi, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Bucureşti sau foşti studenţi, masteranzi şi doctoranzi îndrumaţi de Părintele Profesor, care au slujit sub protia PC Părinte Decan Ştefan Buchiu.
       La sfârşitul slujbei, Părintele Decan a dat citire mesajului de mângâiere trimis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi a evocat personalitatea Părintelui Profesor Ştefan Sandu, subliniind calităţile de care acesta a dat dovadă, atât ca slujitor al altarului, cât şi ca slujitor al catedrei la Facultatea de Teologie în cei 31 de ani de activitate.
       Din partea gazdelor a luat cuvântul Părintele Nicuşor Beldiman, protopop de Bolintin şi reprezentantul Preasfinţitului Ambrozie, care a scos în evidenţă principalele trăsături prin care s-a remarcat Părintele Ştefan Sandu, recunoscut prin blândeţea şi smerenia sa.
      Ritualul înmormântării a continuat cu momentul ocolirii bisericii cu trupul Părintelui Profesor, apoi acesta a fost coborât într-un cavou, amenajat în dreapta altarului bisericii parohiale.
       Veşnica lui Pomenire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu