marți, 24 ianuarie 2012

Sfânta Liturghie arhierească

       Duminică, 22 ianuarie 2012, credincioşii parohiei noastre au avut prilej de mare bucurie duhovnicească întrucât Sfânta Liturghie duminicală a fost oficiată de însuşi arhipăstorul nostru, Presfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, care a slujit pentru prima dată în această biserică de la instalarea Preasfinţiei Sale ca întâistătător al episcopiei noastre.
      Din soborul de preoţi slujitori au făcut parte PC Pr Consilier Daniel Enaşcu, PC Pr Protopop Dumitru Drăghici, PC Pr Badea Gabriel, Directorul Seminarului Teologic Slobozia şi parohul bisericii din Bucu, PC Pr Hertz Daniel, parohia Bucu, PC Pr Popa Ion, parohia Dimieni şi PC Pr Dobrin Daniel, parohia Sudiţi.
       La Sfânta Liturghie, alături de mulţimea de credincioşi, au participat oficialităţile locale şi judeţene, în persoanele domnului primar Drăguşin Ion şi a domnului Silvian Ciupercă, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.
       Slujba a fost înfrumuseţată prin cântările de la strană oferite de corul Seminarului Teologic Slobozia, condus cu măiestrie de PC Pr Prof. Gabriel Oproiu.
       Cel mai emoţionant moment al slujbei l-a reprezentat în timpul împărtăşirii, când mai mulţi copii au venit în faţa sfântului altar să primească Trupul şi Sângele Domnului chiar din mâna Preasfinţitului Părinte Vincenţiu.
       La finalul ceremonialului religios, Preasfinţia Sa a rostit un amplu cuvânt de învăţătură, în care a explicat pericopa evanghelică referitoare la pocăinţa vameşului Zaheu şi a îndemnat pe toţi credincioşii să-şi facă din sufletele lor casă frumos împodobită pentru primirea în chip tainic a Domnului nostru Iisus Hristos.
       După cuvântul Preasfinţiei Sale, PC Pr paroh Gabriel Badea a mulţumit Preasfinţitului Părinte Vincenţiu pentru marea cinste pe care a arătat-o parohiei noastre alegând să slujească în mijlocul credincioşilor din Bucu şi a dat expresie bucuriei pe care au trăit-o toţi credincioşii prezenţi la această slujbă arhierească, pentru că episcopul este urmaşul direct al Sfinţilor Apostoli şi cel care deţine deplinătatea harului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu